Wat doet een online business manager?

 

 

 

 

Ik noem mezelf een online business manager. Dit is nog een vrij nieuwe term die niet bij iedereen bekend is. Niet alleen bij de mensen uit mijn directe omgeving die interesse tonen in wat ik doe, maar ook voor veel ondernemers is deze term nieuw.

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag ‘Wat doet een online business manager precies, Anita?’

Minder werkdruk dankzij een online business manager

Voordat ik dieper inga op wat een online business manager (OBM) voor iemand kan betekenen, wil ik eerst de term zelf uitleggen.

Een online business manager je kan helpen met structuur aanbrengen in je werk en met effectief werken.

Want het runnen van een bedrijf is niet eenvoudig. Hier komen een hoop activiteiten bij kijken. Deze activiteiten dienen niet alleen foutloos te worden uitgevoerd, ze zullen ook foutloos moeten worden beheerd. 

Dat kan behoorlijk tijdrovend zijn. En als ondernemer vraag je je vast wel eens af: Hoe breng je structuur aan in een bedrijf?  

 

Een online business manager denkt strategisch van A tot Z met je mee. Voor zowel de lange als korte termijn help ik je onderneming te groeien. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen de dagelijkse operaties. 

Verder dan die vervelende, kleine, tijdrovende dagelijkse taken. Het totale plaatje van jouw bedrijf wordt meegenomen. Zo zorg ik voor minder werkdruk en juist voor meer gestructureerd werken.

Om antwoord te geven op de vraag ‘hoe breng je meer structuur aan in een bedrijf’? Daar komen de volgende onderdelen bij kijken:

  • Dagelijks (project)management. Het ordenen van alle informatie en het managen van de voortgang.
  • Team management, het coördineren van jouw team.
  • Klantenservice en communicatie 
  • Planning en structuur creëren. Beter plannen en organiseren.
  • Processen en systemen automatiseren
  • Strategisch klankbord/sparringpartner
Business-Comfort

Wat doet een online business manager?

Behalve meedenken op strategisch niveau, wordt ook het hele operationele gedeelte van je bedrijf uit handen genomen. Dat betekent simpelweg dat je bedrijf altijd door blijft lopen. Zelfs wanneer jij er niet bent.

Zo hoef jij je als ondernemer niet langer te laten leiden door de waan van de dag. En kun je je weer focussen op de activiteiten die ertoe doen. Die geld in het laatje brengen. Bijvoorbeeld klantacquisitie of het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. En kun je je creativiteit eindelijk weer in de vrije loop laten.

Doordat er meer structuur in je werk is en we nu veel meer effectief en efficiënt werken, zal er ook meer tijd vrijkomen voor quality time met familie en vrienden. Eindelijk weer de dingen kunnen doen waar je zoveel van houdt.

Hoe gaan we georganiseerd werken?

Allereerst neem ik het totale plaatje onder de loep. Samen met jou kijken we naar jouw rol in z’n geheel. Welke taken neem jij allemaal op je? En welke taken kun je beter uitbesteden?

Daarna kijk ik naar hoe de huidige werkprocessen zijn vormgegeven. Zo kunnen we bepalen welke processen geoptimaliseerd kunnen worden en welke processen geautomatiseerd kunnen worden.

Daarna komen je doelen aan bod. Want aan de hand van je gestelde doelen bepalen we welke onderliggende taken uitgevoerd moeten worden. Zowel op kwartaal-, maand- als weekniveau. Want die doelen moeten worden behaald natuurlijk! 

Tot slot gaan we structuur aanbrengen in het werk. Dat doen we door een planning te maken voor de werkzaamheden. Welke teamleden zijn daarvoor nodig? Wie is er verantwoordelijk voor welke taak? Ik help zelf niet bij de uitvoering maar neem het managen van het team wel op me zodat jij dat niet hoeft te doen. Zo is er maar 1 aanspreekpunt.

Hoe ziet jouw dag eruit met meer structuur in je leven?

Je hoeft je niet langer zorgen te maken om de operationele kant van je bedrijf. Ik zorg ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en de planning wordt gevolgd. De chaos op het werk is verleden tijd. 

Het enige dat jij nog hoeft te doen is mij op de hoogte te brengen van je plannen en je visie. We zullen hierover regelmatig overleg hebben waarin we vastleggen waar de focus de komende periode op moet liggen. Zo kunnen we waar nodig bijstellen en optimaliseren.

Het allerbelangrijkste is dat jij je weer kunt focussen op de dingen waar je zoveel van houdt. Die dingen waarvoor je ooit voor jezelf bent begonnen. 

Het werken met klanten. Eindelijk weer alle ruimte voor creativiteit zodat je nieuwe producten of diensten kunt ontwikkelen. En iedere dag zie je jouw bedrijf steeds een stukje verder groeien.

Dat is toch wat je wilt?

meer structuur in je leven high five

Meer structuur? Laat een berichtje achter. Dan gaan we daar samen voor zorgen!