VAkantie start met VA

Ik hoor je denken, VA? Ja tuurlijk start vakantie met va, wat bedoel je nou! Dat is ook precies de reactie die ik hier in het noorden vaak krijg als ik mezelf voorstel als Virtual Assistant, afgekort dus VA. Ik moet dit begrip altijd extra uitleggen, aanvullen of anders verwoorden. Wel bijzonder, het noorden loopt altijd wat achter op het westen en al helemaal op (waar alles begon) America. Ik merk in veel gevallen, in trends, mijn vorige bedrijf als weddingplanner, het bedrijf van mijn man als Agile Coach, dat het noorden toch eerst even alles aankijkt alvorens mee te gaan. Nuchter als we zijn ;-).

Eerst, wat is een VA!

Jij bent gaan ondernemen omdat je een heel tof idee had, ergens heel erg goed in bent en dat zelf op de markt wou zetten. Maar bij het starten van een onderneming ben je opeens zoveel meer dan die expert, je bent nu ook administrateur, secretaresse, officemanager, telefoniste, planner, marketeer, boekhouder, inkoper en zoveel meer. Waar haal je de tijd vandaan? VA to the rescue!

Een VA werkt op afstand (virtueel) aan jouw to do lijst. Ook op locatie is mogelijk bij sommige VA’s zoals bij mijzelf. Zie het als een soort van secretaresse maar dan online en vaak hoogopgeleid en gespecialiseerd. Zo hebben veel VA’s hun eigen dienstenpakket, we zijn geen robots die alles maar kunnen. Mijn specialisatie ligt op de (financiële) administratie, planning en structuur. Andere VA’s zijn o.a. weer erg goed in marketing, social media, teksten schrijven of websites bouwen. 

Wat is nu het verschil met een werknemer? We zijn heel erg flexibel en al per uur in te huren. We zijn erg enthousiast en efficiënt, het is onze expertise en gelijk ons visitekaartje waardoor we er alles uit halen. Je haalt daardoor dus ook veel kennis in huis. En wij zijn natuurlijk ook ondernemer en dus op veel punten een goede sparringpartner. Samen sta je sterker. Ook de kosten zijn lager. Het lijkt wellicht duur maar de enige kosten die je hebt zijn de daadwerkelijk gewerkte uren. Geen last van alle personeelskosten zoals ziekte, pensioen, opleidingen, vakantiegeld en noem alles maar op. De BTW kan je terugvragen en het loon kan je als kosten weer aftrekken van de winst > minder inkomstenbelasting. Vergelijk nu eens een uurtarief van een VA met die van jezelf. En ga dat uur nu eens besteden aan een klant in plaats van aan je administratie. Hoor ik al een YEAH! 

En wat heeft dat dan met VAkantie te maken?

Als jij het al zo druk hebt met al die functies in de lucht te houden, hoe gaat dat dan op vakantie? Kan jij echt wel die rust pakken die zo nodig is? Of lig jij op het strand, met in de ene hand een cocktail en in de andere hand je telefoon mails te beantwoorden? Log je elke avond voor het diner en elke ochtend voor je naar het strand gaat toch even in om wat werk te verzetten? En ga jij tijdens het duwen van je kindje op de schommel nog even dat telefoontje beantwoorden? 

NEE dat is zo niet nodig! Een VA kan tijdens jouw vakantie je algemene taken waarnemen. Je mail beheren, telefoontjes aannemen en je agenda bijhouden of je online kanalen beheren. Vooraf aan de vakantie bespreek je alles door, maak je een planning en zorg je ervoor dat jouw VA tijdens jouw welverdiende vakantie het bedrijf draaiende houdt. Zo kan jij echt genieten van je vakantie en hierdoor ontstaat er ruimte in je hoofd voor nieuwe dingen en loads of energie om te knallen als je weer terug bent. En mocht er nu echt wat zijn tijdens je vakantie waar jouw expertise voor nodig is, maak vooraf een afspraak met je VA hoe jullie dan even contact hebben. 

Nog even de voordelen van het inhuren van één of zelfs meerdere VA’s op een rijtje:

  • Flexibel en efficiënt
  • Sparringpartner
  • Lage kosten
  • Gedreven en enthousiast
  • Expert op specifiek gebied

Een hele fijne, tot rust komende vakantie, begint dus echt met een VA. Geniet van de zomer!

 

 

Meer informatie?

Neem contact met mij op en ik vertel je er alles over. Hoe drink jij je koffie?