Ik vind het altijd zo mooi als mensen vanuit hun hart praten, met passie en bezieling. Zelf vind ik dat altijd heel erg lastig, je eigen verhaal vertellen vanuit het hart zonder daar over na te hoeven denken. Onvoorbereid en vol overgave. Als ik naar een bijeenkomst ga waar we ook gaan pitchen bereid ik dat altijd voor, oefen het een aantal keren hard op tegen mijn hond en als ze begint te kwispelen denk ik dan zal het nu wel goed zijn. Maar dan komen toch die zenuwen. In de auto nogmaals wat oefenen en tot het grote moment er is in je achterhoofd stiekem er nog mee bezig zijn. En ja het gaat dan heel goed, kreeg ook complimenten en als ik er eenmaal sta zijn de zenuwen weg. Maar wel uit het hoofd, volledig geoefend en waar is dan dat stukje Anita, persoonlijk en vanuit mijn hart…. Want zeg nou eerlijk, er zijn toch veel meer dames die hetzelfde doen als mij?

Wat onderscheid mij nu van al die andere OBM-ers? Wat is mijn verhaal. Zoals ik al zei ik kan prima een verhaal vertellen wat ik doe, maar vanuit mijn hoofd. Komt dat dan ook binnen bij mensen? Weten ze nu met wie ze te maken hebben? Waarom moeten ze echt bij mij zijn? Laatst was ik op een bijeenkomst en kregen we opeens maar 30 seconden om te pitchen, NEE wat moet ik nu dan nog vertellen? Welk stukje van de pitch. En ja hoor, het ging bijna mis, maar door wat gekkigheid omdat ook een bordje met nog 10sec te vroeg al omhoog stond redde ik mij eruit. maar vergat wel een belangrijke zin.

Ik deel hier mijn pitch met jullie zoals ik die toen ongeveer deed op die bijeenkomst waar het goed ging, let op dit was nog als VA en mijn bedrijf heette nog Persistant, mijn pitch is inmiddels al weer wat bijgeschaafd:

In juni volgde ik een workshop bij Lotte van What’s your Story. Ik dacht we gaan echt kijken naar onze bedrijven en hoe we dat met een betere verhaallijn kunnen vertellen op social media en bijeenkomsten. Maar daar kwam het dus al. je persoonlijke verhaal. Want daar gaat je hart open. Daar ligt de magie. Daar is alles begonnen. Nou de timing was best beroerd kan ik je wel vertellen om persoonlijk te worden. Of juist niet! Die dag zou mijn vader 77 jaar zijn geworden, maar helaas heeft hij de 76 net niet gehaald. Dat lag dus best gevoelig. Alles kwam er dan ook uit, terwijl ik daar verder best gesloten over ben. We gingen momenten uit ons leven opschrijven die indruk hebben gemaakt, mijn lijstje had best heel veel verdrietige momenten, dat kwam dus ook door de dag zelf. En ja hoor, we gingen de lijstjes zelfs benoemen. WHAT!! Pppff oh nee mijn hart zat in mijn keel. En toen kwamen daar dus in eens de tranen. Het was even teveel. Maar zo waardevol dat dit eruit kwam.

Levenservaring, ik heb er heel veel van. Alle kanten op. Diepe dalen maar ook grote bergen van geluk. Ik besloot dat ik hier meer mee wilde doen. Bombardeerde het laatste kwartaal dan ook als mijn persoonlijke reis naar zichtbaarheid. Op zoek naar mijn verhaal en de rode draad daarin naar mijn bedrijf.

Er zijn na die workshop al wat stappen gezet. Zo volgde ik een online dag bij Veronique Prins. Het ging over zichtbaarheid, mijn thema dus. Wat ik daaruit vooral heb meegenomen is meer schrijven in spreektaal, dank je wel Jessy van Loon voor je verhaal. Want je luistert meer naar je innerlijke stem ipv uit je hoofd alles te redeneren. En ook leerde ik dat je meer van jezelf mag delen, achter de schermen, vanuit je hart. BAM. En als laatste hoe kijk je naar jezelf als ondernemer. Zoveel mooie stof tot nadenken.

Ook heb ik met Marlou Minten stappen gezet voor mijn zichtbaarheid. maar dan hoe breng ik dat naar buiten. Beeld, tekst, adverteren, nieuwsbrief vervolgstappen, opvolging. Noem het maar op. Zo waardevol om ook strategisch goed na te denken hoe en waar ik mijn verhaal online wil vertellen en hoe ik mensen kan bereiken.

Afgelopen dinsdag was de aftrap naar mijn 1 op 1 traject met Lotte, na haar workshop besloten we samen nog een laag dieper te gaan. Dat werd gelijk die WERELDREIS waar ik al mee begon in deze blog. Want er moet een gehele CHINESE MUUR worden afgebroken, het werd wat emotioneel in ROME en we gingen op avontuur in NEW YORK. Ik schreef al dat ik alles vanuit mijn hoofd doe, denk veel teveel na over alles. Maar als het op reizen aankomt, dan maakt mijn hart een grote sprong. Reizen is mijn passie, nieuwe plekken ontdekken, culturen meemaken en altijd met mijn camera op zak. Een digital Nomad worden is dan ook echt wat bij me past. Later als ik groot ben. Want ook mijn gezin is mijn leven, mijn grote liefdes en ja die neem je niet zomaar overal mee naar toe ;-).

Dit traject zie ik als een wereldreis naar mijn verhaal. Meer laten zien van mijzelf en opzoek naar die rode draad. Mijn hart laten spreken. En meer uit mijn hoofd gaan. Hiervoor al mooie stappen gezet ook met de pitch perfect insta cursus die ik mocht volgen als voorbereiding op het 1 op 1 traject. Hierbij komt ook dat ik net het boek ‘the big 5 of live’ heb gelezen en hoe mensen werken vanuit hun passie en daar naar leven. Hoe de man himself kon vertellen. Zeker een aanrader om te lezen.

Waarom ik dit nu deel met jullie? Omdat dit nu al zoveel met mij doet. Ik jullie een kijkje achter de schermen wilde geven in waar ik nu op dit moment mee bezig ben. Mijn reis naar zichtbaarheid op een persoonlijker manier. Omdat ik denk dat veel meer mensen hiermee zitten en dit lastig vinden. laat het me vooral weten, ik kom graag met je in contact. Eind oktober ga ik weer een weekendje weg (samen met buddy ondernemer Mandy) om alles uit te werken, te laten landen en op papier te zetten. Schrijven schrijven schrijven. zal het een boek worden? Nee. Maar wel staat een betere ‘about page’ op de planning, posts schrijven en aan mijn nieuwsbrief werken. Ook zeker zal ik dan een blog schrijven over het eindresultaat.

Fijn dat je al zover hebt doorgelezen, thx dat ik mijn verhaal met jou mocht delen ?